AutomotiveTopCats erkend Diesel Filter Reconditionering-specialist

De Erkenningsregeling is bestemd voor bedrijven die in staat zijn roetfilters adequaat te reconditioneren. Ramses Rens mocht onlangs het certificaat in ontvangst nemen.

Topcats is importeur en leverancier van alle type katalysatoren en roetfilters. Hiernaast is men sinds 2007 specialist in reparatie en reiniging van de steeds complexer wordende uitlaatsystemen. Met klanten in de automotive, transport, logistiek, bouw, infrastructuur, personenvervoer, landbouw en marine.

De Erkenning Diesel Filter Reconditionering specialist wordt uitgegeven door de stichting Duurzaam Repareren. De erkende bedrijven worden erop gecontroleerd dat de reparaties en reinigingen uitgevoerd worden conform de richtlijnen (VN/ECE103). Aangezien hierop vanaf 20 mei aanstaande scherper wordt gecontroleerd is het voor het garagebedrijf en de fleetowner/ leasemaatschappij toenemend belangrijk te weten waar men met een gerust hart terecht kan.

Ramses Rens, directeur van Topcats: “Het is een goede zaak dat er duidelijkheid wordt geschapen waar men vertrouwd en professioneel een roetfilter kan laten reconditioneren. Er is immers veel kaf tussen het koren. Bovendien is reinigen goedkoper, beter voor het milieu door hergebruik dan vervanging”.

De stichting heeft sinds de start in februari jl. ruim zeventig diesel filter specialisten (garagebedrijven) gecertificeerd en Topcats is het tweede erkende reconditionering bedrijf.