AutomotivePrijzengeld Rob Insinger Award 2017 gaat naar het Papagenohuis

Vorig jaar is de Rob Insinger Award gewonnen door 3M met de Thinsulate™ Raamfolie. Het bijbehorende prijzengeld ging naar het Papagenohuis in Laren. De wethouder van Laren, Ton Stam, had de eer het werk te onthullen.

Aaltje van Zweden-van Buuren en haar man, dirigent Jaap van Zweden, hebben in 1997 de Stichting Papageno opgericht om kinderen en jongeren met autisme te helpen. Nu, 20 jaar later, is Papageno een begrip in Nederland. De Stichting heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdige organisatie die zich met allerlei initiatieven en activiteiten richt op de ontwikkeling van kinderen en jongeren met autisme.

Angélica Gravendijk, van Duurzaam Herstel:” Om de wereld duurzamer te maken is het essentieel dat grote producenten, zoals 3M, steeds duurzamere producten op de markt brengen. Met de Rob Insinger Award willen we dit bevorderen”.

Het prijzengeld van € 1.500,- werd door de winnaar van vorig jaar, 3M, besteed voor het aanbrengen van o.a. warmte werende en nagenoeg onzichtbare raamfolie in het Papagenohuis. Het is een zeer mooie en inspirerende villa met een bewonersgedeelte waar veel glas aanwezig is. He nadeel is dat dit op zonnige dagen voor veel ongewenste warmte zorgt. Daarom zijn de ramen voorzien van 3M Prestige Window film om het leefklimaat aangenamer te maken en de energiekosten voor het koelen te verlagen. Het prijzengeld was niet geheel toereikend, maar dit is voor rekening genomen van 3M en Systemline.

Naast de warmtewerende folie zijn ook twee ramen voorzien van een op 3M Clear View folie geprinte visual met een afbeelding van het beeldje Papageno, gemaakt door beeldend kunstenaar Kees Verkade.

Aaltje van Zweden was zeer blij met het verduurzamen van de villa: “Deze sfeervolle villa uit 1870 is zo ingericht dat jongeren met autisme zich er helemaal op hun gemak voelen. De kleuren, de verlichting, de geluiddempende plafonds. De warmte werende window film draagt bij aan het leefklimaat. Feestelijk werden de aanpassingen door Ton Stam, wethouder met onder andere Milieu en duurzaamheid in portefeuille, onthuld.