AutomotiveASN Autoschade Boschman Wijchen als eerste schadehersteller MVO-gecertificeerd

Eigenaar Rien Boschman mocht onlangs het allereerste certificaat van de stichting Duurzaam Repareren in ontvangst nemen. Onder toeziend oog van Peter Hubregtse directeur ASN International.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is vandaag de dag een essentie. Om dit niet een modehype te laten zijn, heeft de stichting dit begrip vertaald naar een praktische invulling door middel van ‘De MVO-Module’. Bedrijven die maatschappelijk ondernemen belangrijk vinden kunnen deze module aan het standaard duurzaamheid certificaat toevoegen.

Deze stap is voor Boschman als vanzelfsprekend, omdat men zeer betrokken is met de leefomgeving. Het bedrijf werd in 1921 opgericht door opa Rien Boschman. In 1990 werd het verkocht aan Care. Rien Boschman begon in 1995 opnieuw voor zichzelf in Oss, waarmee Boschman Autoschade weer op de kaart stond. Vanaf januari 2015 werden de activiteiten uitgevoerd vanuit Boven Leeuwen en in 2017 werd daaraan een vestiging in Wijchen aan toegevoegd. Weer present waar het ooit begonnen is.

Boschman: “Wij voelen ons hier thuis en dat betekent ook dat wij betrokken zijn bij de regio en hieraan willen bijdragen. Sociale aspecten als: niet discrimineren, een goede klachtenregeling, eerlijk zakendoen, eerlijke marketing, goed medewerkersbeleid, het milieu en ontwikkeling van de regio, zijn voor ons zeer belangrijk. Met het certificaat wordt bevestigd dat we dit niet alleen beloven, maar ook waarmaken. We worden hierop immers jaarlijks geauditeerd”.

Harry Filon, directeur van de stichting, nam voor de uitreiking de honneurs waar voor Ferry Smith, directeur Public Affairs van de ANWB en voorzitter van het College. Peter Hubregtse: ”Boschman is een toonaangevend bedrijf op gebied van kwaliteit, duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid. Maar, dat zijn eigenlijk alle ondernemers binnen de ASN Groep. Binnen enkele weken zullen alle zesenzestig (66) ASN-ondernemers het MVO-certificaat binnen hebben”.