PropertyRob Insinger Duurzaamheid Award 2018 kent spannende en verrassende ontknoping

Afgelopen donderdag mocht Onno Sleurink, voorzitter van het College van Deskundigen van Duurzaam Herstel, niet één maar twee awards uitreiken naar een zeer spannende strijd rond het duurzaamheidsaward.

De organisatie meldde dat er dit jaar zeer veel belangstelling is geweest voor de award. Vele honderden internet bezoekers hebben de promotiefilmpjes van de genomineerden bekeken en hun stem uitgebracht op de favoriete nominatie. Die exposure is voor de organisatie het allerbelangrijkste omdat hiermee een podium wordt geboden voor duurzame projecten, initiatieven, producten en bedrijven. Men hoopt dat dit branche-breed opvolging krijgt.

Tijdens het jaarlijkse event van Duurzaam Herstel mochten alle genomineerden pitchen, waarna de stemmen van de bezoekers werden toegevoegd aan de internetstemmen. Het tellen van de stemmen is vele malen overgedaan, omdat de uitkomst wel heel spannend werd.

Harry Filon van Duurzaam Repareren: ”De vijf genomineerden bleken zeer aan elkaar gewaagd, want de telling gaf verschillen aan van slechts enkele stemmen. Met als klap op de vuurpijl dat, zelfs na meerdere hertellingen, er twee genomineerde met exact hetzelfde aantal stemmen uit de bus kwamen.

De ex-aequo winnaars van de Rob Insinger Award 2018 zijn: Dolmans Calamiteiten Diensten met een innovatieve roetreiniger, die milieuvriendelijk, kostenverlagend en ergonomisch werkt en Eco-Point voor hun portfolio van reinigingsproducten gemaakt uit herwinbare grondstoffen zoals kokosnoot en maiskolven.

De overige genomineerden die de twee winnaars op wel zeer korte afstand volgden waren: Polygon Nederland B.V, Zegers Bouw en Würth Nederland.

De genomineerden zijn nog terug te zien op https://www.stichtingduurzaam.nl/event/rob-insinger-duurzaamheid-award-2018/.
Er kan uiteraard niet meer gestemd worden.

Foto v.l.n.r.: Rob Meershoek – Directeur Dolmans Calamiteiten Diensten B.V. en Ferry Samuels CEO Eco-Point B.V.