AutomotiveDiesel Büchli als eerste erkend

Onlangs mocht Diesel Büchli directeur Hans Gerrits, het allereerste certificaat in ontvangst nemen van Angelica Gravendijk. De Erkenningsregeling is bestemd voor bedrijven die in staat zijn roetfilters adequaat te reconditioneren

Vanaf 20 mei 2018 is het verwijderen van roetfilters (DPF) wederom bij wet verboden. Deze wetgeving is gepubliceerd in de Staatscourant van 19 juni 2017. Op hoofdlijnen komt het erop neer dat het verwijderen van de DPF verboden is, maar er ook voorwaarden worden gesteld aan het vervangen en reinigen van de systemen (VN/ECE103).

In lijn met deze regeling hebben de stakeholders binnen de stichting Duurzaam Repareren een Pakket van Eisen opgesteld die borg staan voor een goede en milieuvriendelijke reiniging van de roetfilters. Bedrijven die volgens deze norm werken en dit willen aantonen kunnen zich laten toetsen. Bij een positieve toetsing (audit) ontvangt men de erkenning. “Garagebedrijven, dealers, maar bijvoorbeeld ook leasemaatschappijen weten op deze manier bij welke bedrijven men terecht kan voor een deugdelijke reiniging”: aldus Angelica Gravendijk van de stichting.

Hans Gerrits: ”Diesel Büchli is een gekende naam in de dieselwereld, die staat voor kwaliteit. Dat geldt ook voor het reconditioneren van roetfilters. We zijn hierin niet uniek, maar er is ook veel kaf tussen het koren op gebied van reiniging. Doordat de betere bedrijven binnenkort deze erkenning zullen dragen, is het voor de klant eenvoudig een goede keuze te maken. Met de nieuwe wetgeving die 20 mei aanstaande zal ingaan, wordt een keuze voor een betrouwbaar bedrijf nog belangrijker. Het reinigen van roetfilters is een veel goedkopere en duurzamere oplossing dan vervangen. Maar ga hiervoor wel naar een erkend bedrijf”.