AutomotiveASN Groep 100% maatschappelijk verantwoord

ASN Groep zal als eerste schadeketen de nieuwe MVO-module van de stichting Duurzaam Repareren geïntegreerd gaan voeren. De MVO-module biedt een kader aan bedrijven die verdergaande stappen op de MVO-ladder willen zetten.

Peter Hubregtse, CEO van ASN Groep: ”De MVO-module sluit perfect aan op waar wij als keten voor willen staan. Professionele bedrijven, die zich bewust zijn van hun maatschappelijke rol en functie, innovatief zijn en voorop lopen in de markt. Bovendien sluit de MVO-module aan op de Principals for Sustainable Insurance, dus draagt het ook bij aan onze goede relatie met de opdrachtgevers”.

Het verbaast de stichting niet dat ASN Groep de spits af bijt. Zes jaar geleden was ASN ook de eerste keten die zich aansloot bij Duurzaam Repareren. Men heeft blijkbaar goed het oog op de verwachtingen van de consument en opdrachtgevers en is bereid hierbij een voortrekkersrol te vervullen.

De komende maand worden de ASN vestigingen getoetst op maatschappelijk relevante onderwerpen. Zoals sociale aspecten, discriminatie, klachtenregeling, eerlijk zakendoen, eerlijke marketing en medewerkersbeleid. De eisen zijn gebaseerd op ISO26000 en door het College van Deskundigen, waarin de ANWB, leasemaatschappijen en verzekeraars zitting hebben, toegesneden op de autobedrijven en schadeherstellers.