AutomotiveDAS Autohaus kiest voor GroenGedaan!

Onlangs mocht Thierry Köhler het certificaat GroenGedaan! in ontvangst nemen. DAS Autohaus zet hiermee de contouren van de formule identiteit.

DAS Autohaus is in Nederland wellicht de jongste formule met de langste ervaring. Mede oprichter Thierry Köhler: “Onze formule is de eredivisie van universele bedrijven. Wij leveren, onderhouden en repareren alle merken auto’s, maar doen dit op dealerniveau”. Köhler verwacht dan ook dat het netwerk voornamelijk uit ex-dealers en universele garages met merkerkenningen zal bestaan.

“Als de hoogste kwaliteit een kernwaarde is van je formule dan moet je duurzaamheid integreren. Want duurzaamheid is een onlosmakelijk onderdeel van kwaliteit en professionaliteit. We hebben ons bij GroenGedaan! aangesloten, omdat je niet zelf moet roepen dat je duurzaam bent, maar ook de ballen moet hebben je hierop te laten toetsen en bij te laten sturen”: aldus Köhler.

Met ruim 3.000 aangesloten bedrijven is GroenGedaan! van de stichting Duurzaam Repareren het grootste duurzaamheidsprogramma in de BeNeLux. Harry Filon: ”Wij zijn erg blij met het aansluiten van DAS Autohaus op ons programma. Als je een topspeler bent dan is duurzaamheid een onlosmakelijk onderdeel van je bedrijfsvoering. Ons programma toetst de bedrijven niet alleen, maar op de punten waar men nog niet duurzaam opereert, bieden wij de ondernemer ook tools en ondersteuning om dit op orde te brengen”.

DAS Autohaus is als formule begin 2020 gestart, door corona voor alle partijen een bijzonder jaar.   Köhler verwacht dat DAS Autohaus dit jaar goed van de grond gaat komen en een grote expansie zal krijgen. Hij benadrukt dat men ondanks de groei geen concessies zal doen aan de kwaliteit van de bedrijven, men wil alleen de allerbeste bedrijven in de formule.