AutomotiveAutoservice Besselaar eerste ‘groene’ AutoFirst vestiging

Onlangs mocht Alain van den Besselaar, van de gelijknamige AutoFirst vestiging in Eindhoven, het certificaat GroenGedaan! met een score van 9.0, in ontvangst nemen. Zij hebben hiermee als het eerste bedrijf uit de franchiseformule aangetoond aan de duurzaamheidsnorm te voldoen.

Al meer dan 30 jaar is Autoservice Besselaar een echt familiebedrijf, gespecialiseerd in het onderhoud van alle merken auto’s. Hierbij staat de klant altijd voorop en combineert men een uitstekende service met een aantrekkelijke prijs. Ook maatschappelijke verantwoordelijkheid zit in het DNA van het bedrijf.

Met ruim 3.000 aangesloten bedrijven in de BeNeLux is GroenGedaan! van de stichting Duurzaam Repareren het grootste duurzaamheidsprogramma in de BeNeLux. Autoservice Besselaar mag dan de eerste AutoFirst zijn die aan Groen Gedaan voldoet, het bedrijf zal naar verwachting zeker niet de laatste AutoFirst deelnemer zijn die zich aansluit.  Harry Filon van Duurzaam Repareren: ”Het klopt dat veel grote automotive ketens al op ons programma zijn aangesloten. Dit zijn voornamelijk automotive bedrijven die de zakelijke markt, zoals fleetowners, leasemaatschappijen en verzekeraars, bedienen. Voor de zakelijke klant is aantoonbare duurzaamheid een must. We zien nu dat de consument en de lokale opdrachtgevers ook steeds meer de voorkeur geven aan duurzame (auto) bedrijven. Het is echter belangrijk te benadrukken dat alles in ons programma erop gericht is het bedrijf toekomstbestendig te maken. Men moet het dus niet alleen voor de klant doen”.

Alain van den Besselaar: “Natuurlijk zien wij dat onze klanten duurzaamheid steeds belangrijker vinden, als familiebedrijf zijn wij ons altijd bewust geweest dat wij oog moeten hebben voor het milieu en onze leefomgeving. Door de pandemie zijn veiligheid, gezondheid en duurzaamheid nog veel belangrijker geworden. Het programma van GroenGedaan! geeft hier op praktische wijze handen en voeten aan. Met de nieuwe milieuwetten, het klimaatakkoord, de energietransitie enzovoort komt er de komende jaren veel op de ondernemers af. De stichting heeft een groot ondersteuningsprogramma die ons hierbij kan helpen.  Daarnaast is het natuurlijk goed dat je hier als duurzame onderneming ook de erkenning voor krijgt. Vanaf nu prijkt daarom met trots het bordje GroenGedaan! op onze gevel”.

Johan van de Hoeven, bestuurslid van AutoFirst is blij met de stap die Autoservice Besselaar heeft gezet: “AutoFirst is een internationaal netwerk van kwaliteitsgarages, met in Nederland een landelijke dekking. Kwaliteit betekent ook dat je aan de maatschappelijke eisen voldoet. Ik ben er van overtuigd dat dit het geval is bij de AutoFirst garages, maar met het programma GroenGedaan! wordt dat langs de lat gelegd en worden ondernemers geholpen de puntjes op de ‘i‘  te zetten”.

Februari 2021

NB: Er is gebleken dat Autoservice Besselaar niet de eerste AutoFirst deelnemer is. AutoFirst Kiekebelt in Steenwijk was, inmiddels al vier jaar geleden, de echte “FIRST”.