Rob Insinger Duurzaamheid Award 2018

Breng uw stem uit op uw favoriete nominatie voor de Rob Insinger Award 2019

 

Afgelopen donderdag mocht Onno Sleurink, voorzitter van het College van Deskundigen van Duurzaam Herstel, niet één maar twee awards uitreiken naar een zeer spannende strijd rond het duurzaamheidsaward.

Rob Insinger Duurzaamheid Award 2018 kent spannende en verrassende ontknoping

De organisatie meldde dat er dit jaar zeer veel belangstelling is geweest voor de award. Vele honderden internet bezoekers hebben de promotiefilmpjes van de genomineerden bekeken en hun stem uitgebracht op de favoriete nominatie. Die exposure is voor de organisatie het allerbelangrijkste omdat hiermee een podium wordt geboden voor duurzame projecten, initiatieven, producten en bedrijven. Men hoopt dat dit branche-breed opvolging krijgt.

Tijdens het jaarlijkse event van Duurzaam Herstel mochten alle genomineerden pitchen, waarna de stemmen van de bezoekers werden toegevoegd aan de internetstemmen. Het tellen van de stemmen is vele malen overgedaan, omdat de uitkomst wel heel spannend werd.

Harry Filon van Duurzaam Repareren: ”De vijf genomineerden bleken zeer aan elkaar gewaagd, want de telling gaf verschillen aan van slechts enkele stemmen. Met als klap op de vuurpijl dat, zelfs na meerdere hertellingen, er twee genomineerde met exact hetzelfde aantal stemmen uit de bus kwamen.

De ex-aequo winnaars van de Rob Insinger Award 2018 zijn: Dolmans Calamiteiten Diensten met een innovatieve roetreiniger, die milieuvriendelijk, kostenverlagend en ergonomisch werkt en Eco-Point voor hun portfolio van reinigingsproducten gemaakt uit herwinbare grondstoffen zoals kokosnoot en maiskolven.

Alle genomineerden vindt u verderop op deze pagina!

De nominaties

Ook dit jaar kent de Rob Insinger Award weer een fantastische line up van duurzame initiatieven, innovaties, producten en bedrijven.

U kan tot 12 september al via de website uw stem uitbrengen.
De genomineerden in willekeurige volgorde:


Würth Nederland

Lancering ISI
Een gratis digitaal gevaarstofmanagement portal (ISI genoemd) die helpt bij het inzichtelijk maken van regelgeving rondom gevaarlijke stoffen, het beheren van de noodzakelijke documenten van de chemie producten die het bedrijf gebruikt en helpt bij het kiezen van de juiste voorzorgsmaatregelen zoals persoonsbeschermingsmiddelen.

Polygon Group

Klimaat Neutraal
Sinds 2015 werkt Polygon aan de vermindering van haar CO2- uitstoot. Inmiddels hebben zij hun uitstoot verlaagd middels diverse initiatieven. De volgende stap is onlangs gezet, door deel te nemen in duurzame energieprojecten. Hiermee wordt de resterende CO2-uitstoot gecompenseerd. Polygon is daarmee het eerste reconditioneringsbedrijf in Nederland die klimaatneutraal is bevonden.

Eco-Point Groep

Ontwikkeling duurzame producten
De missie van Eco-Point is om minder belastende producten te ontwikkelen, waarbij vooral gekeken wordt naar verbetering van kwaliteit en veiligheid, zonder dat dit verhoging van operationele kosten met zich meebrengt. Naast de probleemoplossende eigenschappen die de producten kennen, schuilt het innovatieve karakter in het gebruik van natuurlijke herwinbare grondstoffen zoals bijvoorbeeld restmateriaal van de suikerbiet, maïs, raapzaad, kokos, citrus etc.

Zegers Bouw

Lancering Qarakter
Qarakter is een innovatieve, kant en klare oplossing voor het snel renoveren van badkamers. Bij een Qarakter renovatie blijft zoveel mogelijk gehandhaafd van de bestaande situatie. De afwerking wordt gedaan met hoogwaardige en ultrasnelle mortels en coatings. Er ontstaat zeer weinig (sloop) afval en door de korte doorlooptijd is er minimaal overlast voor bewoners en het milieu..

Dolmans Calamiteiten Diensten

Ontwikkeling Plafondreiniger
Het milieu- en verantwoord reinigen van plafonds waardoor er minder chemicaliën gebruikt worden en het personeel op een ergonomische wijze haar werkzaamheden kan uitvoeren. Dolmans is als dienstverlener alleen effectief wanneer zij goede mensen kunnen inzetten, die goed opgeleid zijn en die zij verantwoord kunnen laten werken met goede middelen. Doordat de werkzaamheden die binnen Dolmans worden verricht meestal onder de categorie “zwaar werk” vallen, is er veel zorg voor vitaliteit, veiligheid en gezondheid. Alleen op die manier kunnen zij duurzaam en blijvend rekenen op hun grootste kapitaal: hun mensen!

WIE IS FAVORIETE NOMINATIE?

Rob Insinger Award 2017

Nog even een terugblik naar vorig jaar. Betsy Insinger (weduwe van de naamgever van de award) mocht de prijs uitreiken aan 3M. De winnaar stelde de bijhorende geldprijs beschikbaar aan het Papagenohuis van Jaap van Zweden.