Rob Insinger Duurzaamheid Award 2017

Duurzaam Herstel

In de afgelopen periode is het keurmerk Duurzaam Herstel ontwikkeld. In eerste aanleg opgezet door verzekeraars en waarbij inmiddels ook woningcoöperaties en gemeenten zijn aangesloten. Doel is bedrijven die herstelwerkzaamheden uitvoeren naar een duurzame bedrijfsvoering te bewegen. Bij de missie van de organisatie past het lanceren van een award. Deze award wordt toegekend aan het meest aansprekende duurzaamheidsinitiatief, project, bedrijf of persoon in de branche. De award biedt een podium voor best practises. Niet alleen als erkenning , maar waarbij de hoop bestaat dat goede voorbeelden opvolging zullen krijgen.


Publieksprijs

De RIA (Rob Insinger Award) is een publieksprijs. Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van Duurzaam Herstel kiest het publiek via stembriefjes uit de genomineerden de winnaar. Hierbij worden ook de internet stemmen in (deels) in de telling meegenomen (zie communicatie). Naast de award ontvangt de winnaar tevens een cheque t.w.v. € 1.500,- die vrijelijk te besteden is aan een goed doel, duurzaam project of maatschappelijk initiatief.

Communicatie

Om de inzendingen maximale exposure te geven is de wedstrijd als volgt opgebouwd. Van alle genomineerden wordt een promotiefilm gemaakt, van ongeveer tweeëneenhalve minuten. De promotiefilms worden ongeveer vier weken voorafgaand aan het evenement op de website van Duurzaam Herstel geplaatst. De genomineerden en de promotiefilms worden via de pers en media bekend gemaakt. Bezoekers aan de site kunnen een stem uitbrengen op hun favoriet. Tijdens het evenement worden de promotiefilms aan het publiek getoond, gevolgd door een pitch van één minuut. De genomineerde kan een minuut lang proberen het publiek voor zich te winnen.

Deelname

Alle initiatieven, bedrijven, projecten enzovoort binnen de doelgroep mogen deelnemen. Hoewel de doelgroep niet vast omlijnd is, moet hierbij gedacht worden aan aannemers, schilders, reconditioneringsbedrijven, inboedel- en opstal herstellers, glaszetters, elektronica reparateurs enzovoort. De deelname is geheel gratis en kan via de opgave formulieren:

Download hier het inschrijfformulier