NieuwsDuurzaam schadeherstel: bewustwording groeit, maar het is nog lang geen routine
Duurzaam schadeherstel: bewustwording groeit, maar het is nog lang geen routine
Linda Welther
Gepubliceerd: om 11:30
Overgenomen uit Assurantie Magazine
Duurzaam schadeherstel is niet meer weg te denken uit de sector. Toch blijft de praktijk weerbarstig. Particuliere klanten kiezen niet automatisch voor repareren. En door te weinig volume is duurzaam herstel nog onnodig duur, zeggen schademanagementbedrijven. Meer sturing vanuit de verzekeraars is gewenst.
Een aanrechtblad dat is beschadigd nadat er een hete pan op heeft gestaan, hoeft niet meer vervangen te worden. Met moderne technieken kan de schade onzichtbaar worden hersteld, inclusief het motiefje. Een tegelvloer met één beschadigde tegel kan intact blijven: het defecte exemplaar wordt eruit gelicht en vervangen. Vloerdelen van hout en pvc worden steeds vaker hergebruikt.
Harry Filon, bestuursvoorzitter van Stichting Duurzaam, ziet vooruitgang. “Het vrijblijvende is eraf. Duurzaam schadeherstel is geen window dressing meer, ik zie bij partijen nu echt intrinsieke motivatie.” Stichting Duurzaam is een initiatief van verzekeringsmaatschappijen, fleetowners, de ANWB, gemeenten, woningcoöperaties, leasemaatschappijen en de overheid. De stichting geeft het ‘GroenGedaan’-label af aan gecertificeerde herstelbedrijven.
