NieuwsLKQ-Fource eerste duurzame onderdelen leverancier

We zijn al gewend aan de certificering van autobedrijven op gebied van duurzaamheid. Fource commercieel directeur Johan van der Hoeven mocht als eerste het duurzaamheidscertificaat voor after-market leveranciers in ontvangst nemen.

Met Amerikaanse eigenaren, is duurzaamheid voor LKQ een grondbeginselen met de bouw van het nieuwe distributiecentrum in Berkel en Rodenrijs wordt dat ook naar buiten zichtbaar. Het 50.000 m2 grote distributiecentrum kreeg de BREEAM Excellent kwalificatie, wat staat voor excellente duurzaamheid.

“Maar duurzaamheid gaat verder dan alleen de bedrijfspanden: zegt Johan van der Hoeven. Bijvoorbeeld, de zorg voor de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers, een veilige werkomgeving, een efficiënte logistiek, transparantie en een bijdrage aan de samenleving horen hier ook bij. Wij nemen deel aan het GroenGedaan! certificatieprogramma van de stichting Duurzaam Repareren. Hun programma is specifiek toegesneden op onze core business en het is nu eenmaal zo dat objectieve externe blik, ons ook inzichten biedt, waar wij de bedrijfsvoering verder kunnen verbeteren en bestendiger maken”.

Een andere overweging om de duurzame bedrijfsvoering onder certificatie te brengen is de signaalwerking naar de autobedrijven. “Wij geloven er oprecht in dat er alleen toekomst is voor duurzame bedrijven. Maar wij moeten dan de wedervraag, hoe duurzaam zijn jullie zelf, wel goed kunnen beantwoorden. Onze duurzaamheid is aangetoond en wordt met jaarlijkse audits bewaakt”, aldus van der Hoeven.

De stichting hoopt dat meer leveranciers en grossiers zullen gaan deelnemen in het duurzaamheidsprogramma, dat zij speciaal voor deze bedrijven heeft opgezet. “Als de pandemie ons één ding heeft geleerd, dan is het dat ieder mens en ieder bedrijf actief zal moeten bijdragen aan de veiligheid, de gezondheid en de duurzaamheid. De aftersales bedrijven hebben wellicht niet de grootste impact, maar kunnen wel een belangrijke voortrekkersrol vervullen bij de verduurzaming van de automotive”: zegt Harry Filon van de stichting.

v.l.n.r. Johan van der Hoeven (commercieel Directeur LKQ-Fource), Harry Filon (GroenGedaan!), Ron Pot (Manager Facility Fource Holding BV)