Duurzaam automotiveDuurzaam reparatie, onderhoud en banden (ROB)

Wilt u advies en ondersteuning voor een duurzame bedrijfsvoering? Met het verduurzamingsprogramma van GroenGedaan! ondersteunen wij autobedrijven die op een duurzame manier ‘reparatie, onderhoud en banden (ROB)’ verzorgen. Wij bieden hulp met tools en advies, geven concrete richtlijnen voor het verduurzamen van de bedrijfsvoering en maken uw duurzame autobedrijf beter herkenbaar met ons keurmerk.

Een duurzaam autobedrijf is toekomstbestendig en heeft aandacht voor zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. Duurzaam ondernemen is een ondernemingswijze die op de langere termijn houdbaar is, omdat de kosten lager worden en de marges groter. Bovendien vinden steeds meer opdrachtgevers en particulieren duurzaamheid belangrijk bij de keuze voor een autobedrijf.

Aansluiten

  Inmiddels dragen meer dan 4.000 bedrijven de certificering voor duurzaamheid van de Stichting Duurzaam.  Uw voordelen op een rij:

   

  • Duurzaam werken is beter voor het milieu
  • Duurzaam werken is beter voor de samenleving
  • Duurzaam werken bespaart kosten
  • Duurzaam werken vergroot uw marge
  • Duurzaam werken maakt uw bedrijf toekomstbestendig
  • Duurzaam werken verbetert uw bedrijfsimago
  • Duurzaam werken verhoogt uw kansen bij tenders en aanbestedingen

  Keurmerk reparatie, onderhoud en banden (ROB)

  Als u gebruikt wilt maken van ons programma en en een keurmerk wilt ontvangen waardoor duidelijk wordt dat u op een duurzame wijze ‘reparatie, onderhoud en banden (ROB)’ verzorgt, dan moet u onze aanmeldprocedure volgen. De eerste stap daarvan is de GAP-Analyse. U geeft ons een beeld van uw autobedrijf aan de hand van onze checklist.

  Op basis van een administratieve audit bepalen wij of u het keurmerk krijgt. Wij sturen u ook meteen een voorlopig verbeterplan. Drie maanden later komt een auditeur bij u langs voor een fysieke audit. Dan wordt beoordeeld of de weergave die u heeft gegeven van uw bedrijf klopt met de werkelijkheid en welke verbeteringen uit het voorlopige verbeterplan u al heeft doorgevoerd. Meer informatie vindt u eventueel op de pagina Aansluiten.

  Aansluiten


  Maak ook uw bedrijf toekomst bestendig en draag bij aan een beter milieu en samenleving!


  Ondersteuning

  Ons verduurzamingsprogramma bestaat niet alleen uit de controle en het maken van een verbeterplan. Wij ondersteunen u ook met tools, faciliteiten en bij het voldoen aan de wet- en regelgeving.

  Het programma van GroenGedaan! is met 4.000 aangesloten bedrijven uitgegroeid tot het grootste duurzaamheidscertificaat van de Benelux. Opgericht op initiatief van leasemaatschappijen, (semi)overheidsinstellingen, woningcoöperaties en de ANWB. De eisen zijn ambitieus en zonder compromissen of politieke belangen, men heeft een onafhankelijke positie.

  Verduurzaam ook uw bedrijf en meld u aan voor ons programma!

  Aansluiten