Duurzaam vastgoedKeurmerk aannemer

Wilt u als aannemer ondersteuning bij het verduurzamen van uw bedrijfsvoering? Of zou u graag een erkend willen worden als een bedrijf dat op een maatschappelijk verantwoorde manier onderneemt? Stichting Duurzaam helpt bedrijven ‘future proof’ te worden door te helpen bij verduurzaming en maakt duurzame ondernemingen beter herkenbaar.

Voor veel organisaties en bedrijven is duurzaamheid een belangrijk thema. Maar hoe kom je tot uitvoerbare, ambitieuze en praktische eisen? Daarvoor heeft stichting Duurzaam het keurmerk ‘GroenGedaan!’ in het leven geroepen. Bovendien geven wij advies, bieden wij hulp bij het naleven van wet- en regelgeving en geven wij een keurmerk uit.

Door op een duurzame manier te ondernemen maakt u meer kans bij aanbestedingen en tenders. Ook worden de kosten lager, bijvoorbeeld door de energiebesparende maatregelen die u neemt. En verbetert duurzaam ondernemen uw bedrijfsimago.

Aansluiten

  Inmiddels dragen meer dan 4.000 bedrijven de certificering voor duurzaamheid van de Stichting Duurzaam.  Uw voordelen op een rij:

   

  • Duurzaam werken is beter voor het milieu
  • Duurzaam werken is beter voor de samenleving
  • Duurzaam werken bespaart kosten
  • Duurzaam werken vergroot uw marge
  • Duurzaam werken maakt uw bedrijf toekomstbestendig
  • Duurzaam werken verbetert uw bedrijfsimago
  • Duurzaam werken verhoogt uw kansen bij tenders en aanbestedingen

  Duurzame aannemer

  Mocht u het keurmerk als duurzame aannemer willen ontvangen, dan moet u een aantal stappen doorlopen. Dat begint met een zogenoemde nulmeting. Die bestaat uit een assessment dat u zelf uitvoert. Wij doen in eerste instantie een administratieve audit, waarna u het keurmerk en een (voorlopig) verbeterplan ontvangt. Drie maanden later volgt nog een fysieke audit. Voor meer informatie kunt u gaan naar de pagina aansluiten.

  Als u zich aansluit, wordt u met ons programma ondersteund om uw bedrijfsvoering toekomstbestendig te maken. Het is voor ons niet enkel een kwestie van toetsing. Zo kunnen wij u bijvoorbeeld helpen met het maken van een risico-inventarisatie en –evaluatie en met het rapporteren voor de wet Milieubeheer en Energie Informatieplicht.

  Aansluiten


  Maak ook uw bedrijf toekomst bestendig en draag bij aan een beter milieu en samenleving!


  Onafhankelijke toetsing

  Inmiddels hebben al meer dan 4.000 bedrijven zich aangesloten bij het programma van GroenGedaan! van stichting Duurzaam. De stichting is opgericht op initiatief van de ANWB, verzekerings- en leasemaatschappijen, gemeenten, de overheid, fleetowners en woningcoöperaties.

  Stichting Duurzaam opereert zonder winstoogmerk en geeft het grootste onafhankelijke duurzaamheidskeurmerk van de Benelux uit. Daarmee hebben zowel particuliere klanten als grote opdrachtgevers de mogelijkheid om eenvoudiger te kiezen voor een duurzame aannemer. Door de onafhankelijke positie van de stichting is een objectieve toetsing gewaarborgd. Bovendien zijn de eisen voor het keurmerk ambitieus en altijd zonder compromissen, greenwashing of politieke belangen.

  Verduurzaam ook uw bedrijf en meld u aan voor het programma van GroenGedaan!

  Aansluiten