Duurzaam keurmerk

Wilt u een duurzaam keurmerk, omdat uw bedrijf op een maatschappelijk verantwoorde en milieubewuste manier onderneemt? Het duurzaamheidsprogramma van GroenGedaan! geeft u erkenning voor uw werkwijze en biedt ondersteuning bij het (verder) verduurzamen van uw bedrijfsvoering. Door duurzaam te ondernemen kunt u onder meer de kosten verlagen en marges vergroten.

Voor steeds meer organisaties, bedrijven en particulieren speelt duurzaamheid een grote rol bij het kiezen van een bedrijf. Met ons duurzaamheidsprogramma en het keurmerk maken wij duurzame bedrijven herkenbaarder, voor zowel opdrachtgevers als consumenten. Bedrijven die in aanmerking komen voor een duurzaam keurmerk zijn aannemers, schilders, schoonmakers, garages, autobedrijven en bouwondernemingen.

Aansluiten

    Inmiddels dragen meer dan 4.000 bedrijven de certificering voor duurzaamheid van de Stichting Duurzaam.



    Uw voordelen op een rij:

     

    • Duurzaam werken is beter voor het milieu
    • Duurzaam werken is beter voor de samenleving
    • Duurzaam werken bespaart kosten
    • Duurzaam werken vergroot uw marge
    • Duurzaam werken maakt uw bedrijf toekomstbestendig
    • Duurzaam werken verbetert uw bedrijfsimago
    • Duurzaam werken verhoogt uw kansen bij tenders en aanbestedingen

    Keurmerken duurzaamheid

    Om voor uw activiteiten op het gebied van duurzaamheid een keurmerk te ontvangen, moet uw bedrijf een wezenlijke bijdrage leveren aan een betere samenleving en schoner milieu. Uw onderneming probeert energie te besparen, gaat afval en verspilling tegen en besteedt aandacht aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Ook wordt recycling gestimuleerd en gaat u bewust om met grondstoffen.

    De opgestelde eisen voor een duurzaam keurmerk worden beheerd door de Colleges van Deskundigen van stichting Duurzaam. Hierin zijn verzekeraars, leasemaatschappijen, de ANWB, woningcoöperaties, fleetowners en gemeenten vertegenwoordigd. Dit zijn tevens de initiatiefnemers van de stichting. Ook afgevaardigden van de gecertificeerde bedrijven hebben zitting in de colleges.

    Het programma is gebaseerd op ISO26000, compliant aan de EU Sustainability Reporting Standard 2022 (ESRS). Het bevat de criteria van Environment Social & Governance (ESG), maar dan praktisch vertaald naar concrete maatregelen. Zodat de onderneming, groot, middel en klein weet wat er moet gebeuren.

     

    Aansluiten


    Maak ook uw bedrijf toekomst bestendig en draag bij aan een beter milieu en samenleving!


    Audits

    Voor het ontvangen van een duurzaam keurmerk vinden er een aantal audits plaats. De procedure begint met een GAP-Analyse. Daarvoor geeft u een weergave van uw bedrijf aan de hand van onze checklist. Het is niet noodzakelijk dat u direct aan alle eisen voldoet. Als wij geen onoverkomelijke zaken zien, ontvangt u het keurmerk en een voorlopig verbeterplan. Na drie maanden vindt een fysieke audit plaats. Daarna is er een jaarlijkse toets. Naast het keurmerk en het verbeterplan ondersteunen wij u met tools, faciliteiten en advies.

    De eisen van stichting Duurzaam, een organisatie zonder winstoogmerk, zijn ambitieus en zonder politieke belangen, greenwashing of compromissen. Door haar onafhankelijke positie is een objectieve toetsing bovendien gewaarborgd. Met 4.000 aangesloten bedrijven is GroenGedaan! het grootste onafhankelijke duurzaamheidscertificaat van de Benelux. Meld u ook aan voor ons programma en maak van uw bedrijf een duurzame onderneming!

    Aansluiten